De Oaverstap

In Terborg hebben wij onze locatie ‘De Overstap’ gevestigd. De fase waarbij de focus ligt op meer zelfstandigheid en het klaarstomen voor de volgende stap, namelijk het op jezelf gaan wonen met ambulante ondersteuning.

De Overstap bevindt zich op een bedrijventerrein. Diverse supermarkten en andere winkels zijn gemakkelijk bereikbaar. Evenals het treinstation.

Bij de Overstap wonen vijf (jong)volwassenen. Allen hebben ze hun eigen woon-en slaapkamer. Er zijn twee badkamers in het pand aanwezig. De vrouwelijke bewoners delen samen een badkamer, evenals de mannelijke bewoners.

Er is een gezamenlijke keuken waar de bewoners om en om één keer per week een maaltijd koken voor de groep samen met een begeleider. De andere dagen bereiden de bewoners ieder voor zich een maaltijd.

Tevens is er een gezamenlijk dakterras aanwezig en twee kamers beschikken over een eigen dakterras.

Iedere bewoner heeft één of twee vaste begeleiders waarmee hij/zij één a tweewekelijkse begeleidingsmomenten plant. Daarnaast krijgen alle bewoners één keer per week ondersteuning van een huishoudelijke hulp voor het uitvoeren van de gezamenlijke taken. Buiten de vaste ondersteuningsmomenten om komt er vaak op andere dagen doordeweeks of in het weekend een begeleider langs om even een praatje te maken of een kop koffie te drinken wanneer hier behoefte aan is.

24 uur per dag is er een bereikbaarheidsdienst oproepbaar voor de bewoners.